Výjimečná káva pochází pouze z výjimečných zrn.

Kávová zrna Arabica značky Starbucks se liší od běžných zrn Arabica. Na každém kroku se snažíme udělat co nejvíce pro to, aby námi používaná kávová zrna splňovala nejvyšší standardy kvality. Jak to děláme? To je dobrá otázka.

Kvalita kávy


Jsme vždy tam, kde jsou ta nejlepší kávová zrna: nahoře.

Nejlepší kávová zrna rostou ve vyšších nadmořských výškách. Díky chladným nocím a teplým dnům jsou zrna hustší. A hustší zrna mají hlubší, výraznější chuť. Vychutnejte si jejich chuť v každém šálku kávy Starbucks.


Kvalita kávy

Jsme vždy na straně dobré kávy

Takže pokud nějak můžeme pomoci farmářům pěstovat lepší kávová zrna, uděláme to. Jakémukoli farmáři, kdekoli na světě. K tomuto účelu jsme vybudovali centra podpory pro farmáře již na čtyřech kontinentech. Naši agronomové tam testují půdu, zkoumají vzorky a zdarma poskytují poradenství každému majiteli kávové farmy, který se na ně obrátí.

Kvalita kávy

Pečujeme o hluboce zakořeněné vztahy

Budoucnost kávy je úzce spjatá s budoucností majitelů kávových farem. Vztahům s nimi tedy věnujeme stejnou péči, s jakou se oni starají o kávová zrna. Farmářům proto nabízíme přiměřenou cenu, abychom zajistili, že každý člen dané komunity bude mít z kávového průmyslu užitek. Výsledkem je lepší živobytí pro farmáře a šálek výborné kávy pro nás pro všechny.

Kvalita kávy

Při sklizni jsme velmi vybíraví.

Kávové třešně sbíráme pouze tehdy, když přijde jejich čas. Musí být červené, zralé a dokonalé. Potom je stále dokola třídíme podle velikosti, barvy a hustoty. Naše tolerance vůči nedokonalosti? Víceméně nulová. Někteří lidé tomu říkají posedlost. My tomu říkáme vynikající káva.


Kvalita kávy

Ochutnáváme – pořád dokola a dokola.

Ochutnáváme více než 1 000 šálků kávy denně, abychom se ujistili, že má káva vynikající chuť. Tu od naší značky očekávají všichni, včetně vás. Před samotným schválením je jedna dávka kávy testována alespoň třikrát, takže si kávu Starbucks® zamilujete při každém doušku.