Čaje byly vždycky součástí Starbucks. Celolistové čaje mohli naši zákazníci najít už v naší první kavárně Starbucks na Pike Place Market v Seattlu. Ve Starbucks již více než 40 let získáváme z kvalitní kávy to nejlepší. A stejně tak nyní přicházíme s velkou inovací, která se týká našich čajů, a to novým spojením Starbucks Teavana. Starbucks Teavana přináší zcela novou škálu kvalitních čajů a čajových směsí, které mají svůj původ u předních farmářů a botaniků, a přináší neobjevené a barvité chutě. Naše výběrové čaje pochází z rostliny Camelia Sinensis, a to ručním sběrem vrchních pupenů a celých lístků. Dalšími důležitými předpoklady pro kvalitu jsou podmínky pro růst čajovníku a správné načasování doby sběru. Stejně jako u kávy, vyhledáváme oblasti s vyššími nadmořskými výškami, které nám pak přináší unikátní plnou chuť a jsou tím pravým pro naši nabídku čajů Starbucks Teavana. Výběrem toho nejlepšího z čajovníků a přidáním dalších ingrediencí vytváříme z čajů nový bohatý zážitek, který probudí vaše tělo i mysl. Neočekávané kombinace a směsi naplní váš každý den úsměvem.
Existují tři hlavní druhy čaje, které vznikají různými způsoby zpracování a odlišným stupněm oxidace: bílý, zelený a černý. Dále pak máme bylinné směsi.Na jednotlivé druhy se podíváme blíže:
Bílý čaj: Stejně jako ostatní druhy získáváme bílé čaje zpracováním rostliny Camelia Sinensis. Abychom získali co nejjemnější chuť, už při sběru vybíráme vrchní pupen a mladší vrchní dva lístky. Dále pak čajovník zpracováváme co nejšetrněji, a to tak, že ho lehce spaříme a volně usušíme. Bílé čaje mají světlou barvu a jemnou chuť.
Zelený čaj: Zelené čaje jsou v Asii tradicí už po staletí. Předními producenty jsou Čína a Japonsko. Lístky jsou po sběru předsušeny, a pak spařeny nebo opraženy, abychom zastavili proces oxidace. Pro čínské zelené čaje je typické pražení na horkých pánvích, pro japonské naopak spaření. Poté, co je odstraněna vlhkost, jsou čajové lístky svinuty a dosušeny.
Černý čaj: Černé čaje jsou plně oxidované. Během procesu se nechávají čajové lístky ovadnout, pak se svinou a nechají dlouze oxidovat, ztmavnout. Výsledkem je komplexní aroma, plnost a silná chuť.
Bylinné směsi: Bylinné směsi ve skutečnosti neobsahují lístky čajovníku Camelia Sinensis, tak jako čaje bílé, zelené nebo černé. Neobsahují tedy ani kofein. Spojením sušeného ovoce, bylinek, koření a dalších rostlin vytváříme barvité chutě a kombinace.
Youthberry Tea: Jemnou sladkost chutí tvoří kombinace ananasu, manga a jablek. Základ směsi v sobě ukrývá vysoce kvalitní bílé čaje z Číny v souhře chutí s jablky Fuji a Golden delicious.
Emperor's Cloud and Mist® Tea: Jednodruhový čistý zelený čaj s lehkými sladkými podtóny - lehký začátek je následován rostlinou plností a jemnou sladkostí v závěru. Tento výběrový čaj je exkluzivně pěstován na větrných příkrých svazích hory Huangshan ve výšce 1700 m. n. m. Vysoce kvalitní zelené čaje jsou sbírány ručně na začátku jarní sklizně.